+ 36 30-720-78-18

Cég megszüntetése

Cég megszüntetéséhez, végelszámolási vagy felszámolási eljárással való lefolytatásához hívja a 06-30-720-78-18 telefonszámunkat vagy vegye fel a kapcsolatot velünk az info@cegkreator.hu e-mail címen. Segítünk a cég megszüntetése, végelszámolás vagy a felszámolás véghezvitelében.

Cég megszüntetése, gazdasági társaság törlése, cégmegszüntetés

A cégmegszüntetésnek alapvetően több törvény által kijelölt formáját ismerjük. Egy gazdasági társaság a cégjegyzékből való törlés által szűnik meg. Megszűnhet a tagok döntése alapján, esetleg ha hatósági határozat vagy jogszabály utasítja arra. Cég megszüntetése történhet jogutód kijelölésével vagy jogutód kijelölése nélkül.

Kft megszüntetés, Kft megszüntetése, Kft megszűnés

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság megszűnése, illetve megszüntetése és annak módja törvény által szabályozott. A legfontosabb kérdés a Kft. jogutód nélküli megszűnéséről az hogy, az adott Kft. fizetésképes (fizetőképes) vagy fizetőképtelen. Fizetőképes, ha nincs tartozása illetve hitelezői igények nem merülnek fel vele szemben illetve ha van, azt(azokat) ki tudja elégíteni annak eleget tud tenni. Tehát egy Kft. megszűnése történhet - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolással a cég legfőbb szervi döntése alapján, ami Kft. megszüntetésénél a taggyűlés. Kft. végelszámoláshoz kattintson ide Kft. megszüntetés egyéb törvényi módjai a felszámolási eljárás - Kft. felszámolásához kattintson ide - , a csődeljárás és a kényszertörlési eljárás, valamint a kényszer-végelszámolási eljárás.

Bt megszüntetés, Bt megszüntetése, Bt megszűnés

Egy Betéti Társaság megszűnése, illetve megszüntetése és annak módja törvény által megszabott. A legkiemeltebb kérdéskör a Bt. jogutód nélküli megszűnéséről az hogy, az adott Bt. fizetésképes (fizetőképes) vagy fizetőképtelen. Fizetőképes, ha nincs tartozása illetve hitelezői igények nem merülnek fel vele szemben illetve ha van, azt(azokat) ki tudja elégíteni annak eleget tud tenni. Tehát egy Bt. megszűnése történhet - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolással a cég legfőbb szervi döntése alapján, ami Bt. megszüntetésénél a tagok gyűlése. Bt. végelszámoláshoz kattintson ide Bt. megszüntetés egyéb törvényi módjai a felszámolási eljárás - Bt. felszámolásához kattintson ide - , a csődeljárás és a kényszertörlési eljárás, valamint a kényszer-végelszámolási eljárás.

Zrt megszüntetés, Zrt megszüntetése, Zrt megszűnés

Egy Zártkörűen működő részvénytársaság megszűnése törvény által meghatározott, mind lehetséges törvényi módszerei, mind elindításának jogosultsága. A legfontosabb kérdés a Zrt. jogutód nélküli megszűnéséről az hogy, az adott Zrt. fizetésképes (fizetőképes) vagy fizetőképtelen. Fizetőképes, ha nincs tartozása illetve hitelezői igények nem merülnek fel vele szemben illetve ha van, azt(azokat) ki tudja elégíteni annak eleget tud tenni. Tehát egy Zrt. megszűnése történhet - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolással a cég legfőbb szervi döntése alapján, ami Zrt. megszüntetésénél a közgyűlés. Zrt. végelszámoláshoz kattintson ide Zrt. megszüntetés egyéb törvényi módjai a felszámolási eljárás - Zrt. felszámolásához kattintson ide - , a csődeljárás és a kényszertörlési eljárás, valamint a kényszer-végelszámolási eljárás.

Egyszemélyes Kft megszüntetés, Egyszemélyes Kft megszüntetése, Egyszemélyes Kft megszűnés

Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság megszűnésénél is a fent felsorolt lehetőségek és szabályozás az érvényes, az ide vonatkozó jogszabályi kivételekkel. Az Egyszemélyes Kft. megszüntetésének elhatározásánál - ha a törvényi feltételek fennállnak - az alapító tag illetve egyedüli tag dönt a megszűnésről. "(5) Egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságnál, illetve részvénytársaságnál taggyűlés (közgyűlés) nem működik, és a gazdasági társaság legfőbb szervének e törvényben, illetve a társasági szerződésben meghatározott hatáskörében az egyedüli tag (részvényes) írásban határoz."

Egyszemélyes Zrt megszüntetés, Egyszemélyes Zrt megszüntetése, Egyszemélyes Zrt megszűnés

Ennél a speciális Egyszemélyes Zártkörűen működő részvénytársasági formánál a megszűnés elhatározásáról az egyedüli tag (részvényes) írásban határoz cégmegszüntetésnél végelsz. eljárásban.

Cég megszüntetése 2013, Cégmegszüntetés költségei, Cégmegszüntetés menete

Gazdasági Társaságok megszűnésénél a költségek alapvetően Cégbírósági és adatszolgáltatási ill. egyéb hatósági illetékekből tevődnek össze. A cégmegszüntetés menetének megkezdéséhez keressen fel minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken. Ügyintéző ügyvédi irodánk több tízéves tapasztalattal rendelkezik a cégmegszüntetési eljárásokban, mint kiemelt tevékenység. A cégek megszűnéséről és azzal kapcsolatos törvényi szabályozársól az alábbi hatályos jogforrások rendelkeznek kiemelten:

További információkért kattintson ide>>

CÉGKREÁTOR

© Copyright 2014 Cegkreator.hu

Ügyvédi Garancia Gyorsaság Bizalom Mérvadó Díjak
Kft Alapítás Bt alapítás Cég Alapítás Cég Felszámolás Cég Végelszámolás